چرا استارتاپ ها شکست می‌خورند؟

در دورانی که انواع استارتاپ‌های یونیکورن را در جهان شاهد هستیم و تعداد زیادی از آن‌ها نیز سهام خود را به‌صورت عمومی در بازارها عرضه کرده‌اند، باید نگاهی هم به آمار شکست‌ها بیندازیم. میزان شکست استارتاپ‌ها قطعا بیشتر از موفقیت‌های آن‌ها است. آمارهای CB Insights نشان می‌دهد ۷۰ درصد از استارتاپ‌های حوزه‌ی فناوری شکست می‌خورند. در دسته‌ی شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی محصولات سخت‌افزاری، آمار نگران‌کننده‌تری داریم که شکست ۹۷ درصدی را نشان می‌دهد. تحلیلگران برای درک دلایل شکست استارتاپ‌ها اقدام جالبی انجام داده‌اند. آن‌ها یادداشت‌های نوشته‌شده پس از مرگ استارتاپ را مطالعه کرده‌اند که بنیان‌گذاران و سرمایه‌گذاران و روزنامه‌نگاران درباره‌ی آن‌ها می‌نویسند. در یکی از تحلیل‌ها، ۳۰۰ استارتاپ شکست‌خورده بررسی شد که نتایج جالبی به‌همراه داشت. در دورانی که انواع استارتاپ‌های یونیکورن را در جهان شاهد هستیم و تعداد زیادی از آن‌ها نیز سهام خود را به‌صورت عمومی در بازارها عرضه کرده‌اند، باید نگاهی هم به آمار شکست‌ها بیندازیم. میزان شکست استارتاپ‌ها قطعا بیشتر از موفقیت‌های آن‌ها است. آمارهای CB Insights نشان می‌دهد ۷۰ درصد از استارتاپ‌های حوزه‌ی فناوری شکست می‌خورند. در دسته‌ی شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی محصولات سخت‌افزاری، آمار نگران‌کننده‌تری داریم که شکست ۹۷ درصدی را نشان می‌دهد.

اهمیت مشتری

طبق بررسی‌ها، ۹ دلیل از ۲۰ دلیل اول شکست استارتاپ‌ها و ۵ دلیل از ۱۰ دلیل اول، به مشتریان ارتباط داشت. گوش‌ندادن به مشتریان و برآورده‌نکردن نیازهایشان و بی‌توجهی به آن‌ها، دلایل مهمی در شکست استارتاپ‌های مذکور بوده‌اند. درواقع، اولین دلیل شکست استارتاپ‌های بررسی‌شده بی‌نیاز بازار بود که همان نداشتن مشتری تفسیر می‌شود.

بنیان‌گذاران استارتاپ Treehouse Logic، یکی از شرکت‌های بررسی‌شده، درباره‌ی دلیل شکست استارتاپ نوشتند:

استارتاپ‌ها زمانی شکست می‌خورند که مشکلی در بازار حل نکنند. ما فناوری پیشرفته، داده‌های مناسب از رفتار خرید مشتریان، اعتبار مناسب، تجربه‌ی عالی، مشاوران کارکشته و بسیاری از ابزارهای دیگر را در اختیار داشتیم؛ اما فناوری یا مدل کسب‌وکاری مناسب و مقیاس‌پذیر برای حل‌کردن مشکلی در بازار را نداشتیم.


اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

لینک کوتاه
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


اخبار مرتبط

مدیریت ضعیف زمان در استارت آپ ها